Rolwaling

rolwaling08rolwaling19rolwaling01rolwaling09rolwaling15rolwaling14rolwaling20rolwaling18rolwaling07rolwaling23rolwaling11rolwaling12rolwaling13rolwaling17rolwaling05rolwaling03rolwaling16

 

 

 

 

 

 
Aan het eind van de Rolwaling vallei ligt Tso Rolpa, een gletsjermeer. Dit meer stond op het punt door te breken en alles in de vallei mee te zuigen. De goden behoeden de bewoners voor het gevaar.
Via Himalaya trekking heb ik geboekt. Mijn keuze was om een bergtocht te doen in de Himalaya en dan in een dal wat van oost naar west liep. Om zo de mooie zonsopkomsten en ondergangen te kunnen fotograferen. En met een klein groepje kwam ik dan in de Rolwaling vallei terecht. Fotografisch zeer de moeite waard.
Deze serie ben ik nu digitaal aan het omzetten. Na 10 jaar komt het ervan, een reunie met de medereisgenoten. Een aantal opmerkingen van de oorspronkelijke diaserie heb ik nu verwerkt. Ben benieuwd wat de ontvangst zal zijn. Voor mij is het nu ook een AV productie geworden, de tocht was zeer bizonder, daar heb ik hele mooie herinneringen aan. En het reisgezelschap was zeer prettig.

Een van de foto’s boven op de Tashi Lapse pas heb ik als achtergrondfoto van deze site gebruikt. Met deze pas had ik toch de nodige problemen, zodanig dat ik alleen met een pocket camera de pas opkon. De Nepalese drager nam er met gemak een kilo of vijf fotospullen bij … de kleuren van de dias van de pocketcamera waren veel te blauw. Met de digitale fotografie heb ik dat mooi kunnen corrigeren naar de juiste kleuren.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.