Audio Visuals


Audio Visuals zijn presentaties van beeld en geluid met een boodschap. Het beeldmateriaal bestaat uit stilstaande beelden, die in overvloei worden gepresenteerd, zodanig dat een beeldverhaal ontstaat. De audiovisuals zijn gemaakt met ingescande dias en/of digitale fotografie. De onderwerpen zijn divers, reisimpressies, natuurbeelden, reportages en documentaires. De audio visuals die ik maak kenmerken zich door creativiteit, originele muziekkeuze, eigen gemaakte teksten en een bewondering voor al het moois dat zich hier op deze planeet bevindt. Ik ben dan ook lid van AV-creatief en van de club van de ontspoorden: Het Spoor Gent. In plaats van lid te zijn van allerlei clubs, ben ik nu een selectieve bezoeker van audio visuele evenementen. Zoals bijvoorbeeld in Kortemark.. Of het HD event in 2010 van Jan Roeleveld.
Een verzamelnaam die je vaker ziet is HDAV. Dat wat je hier op de site ziet is AV, zo’n 600 pixels breed. Indien ik met mijn eigen beamer projecteer is dat 1920 pixels breed. De AV’s worden geparkeerd bij Vimeo.
Een informatief blad is Diatoon. Verdere informatie over beamers is te vinden op deze engelstalige site.
De audiovisuals worden getoond op festivals en op uitnodiging. Het betreft een digitale projectie. Het gebruikte softwareprogramma is van Stumpfl (Platinum). Voor technische ondersteuning kijk ik eerst in de helpfunctie van het programma en dan op het AV forum. Ook het duitse forum geeft veel informatie.
De gebruikte muziek is moderne (elektronische) muziek, te vinden in speciaalzaken. Veel vind ik in de filmmuziek, niet bij de kaskrakers, maar de filmhuisfilms. Toen ik starte met het maken van audio visuals gebruikte ik met name electronische muziek van bijvooorbeeld Tom Habes en Tangerine Dream. Mijn voorkeur gaat nu meer uit naar instrumentale muziek met originele instrumenten.
Marc Dune – Geldmunt 17 – Gent, heeft veel muziek geleverd. Mijn favorieten zijn nu Eleni Karaindrou,
Graig Armstrong, Bob Holroyd en Rene Aubry. Door het lidmaatschap van NVG is het gebruik van deze muziek voor amateurdoeleinden onder bepaalde voorwaarden toegestaan.


Leave a Reply

Your email address will not be published.