The Grand Staircase

dsc5346-700dsc5004-700dsc3309-700dsc5397-700dsc4803-700dsc4743-700dsc3685-700dsc4060-700dsc4085-700dsc6629-700

 

 

 

 

Daar waar de audio visual Sandstone and Slickrock zich beperkt to 1 geologisch gebied, is de Grand Staircase een natuurbeschrijving van het hele gebied van Arizona tot in Utah. Het beschrijft de geologische processen van de vele aardlagen die zulke bizonder landschapsvormen geven. Van de top van de Grand Staircase tot de bottom van de Grand Canyon.
De muziek is van Michael Hedges, een helaas veel te vroeg overleden meester gitarist die hier een heel ruimtelijke sfeer neerzet. Mijn starttekst was een fragment van Edward Abbey. “Despite a small army of writers, painters, photographers, scientists, explorers, Indians, cowboys and wilderness guides, the landscape of the Colorado Plateau lies stil beyond the reach of reasonable words …..” Dit raakt voor mij de kern van het genieten van al het moois wat er in Utah te zien is. De tekst is ingesproken door Hans Fieggen die dat zeer mooi heeft gedaan. Het formaat van de AV is 16 bij 9, wat ik in dit geval een mooier beeld vindt geven als het gebruikelijke fotoformaat van 2 bij 3. Digitaal fotografeer ik anders als voorheen met dias, ik neem de opname iets ruimer, dan kan ik bij het maken van de serie nog iets schuiven om de perfecte overvloeing te krijgen. De AV wordt op internet gezet na de projectie in Gent later dit jaar.
De reis heb ik gemaakt met Jack en Loes Schopman na veel speurwerk op internet naar de bizondere plaatsen. Wij zijn allen Utah minded met de bizonder mooie landschappen. Utah kent niet alleen een aantal grote nationale parken, maar ook een aantal kleinere parken en plaatsen zijn met zeer aparte landschappen. Na een lange voorbereiding hadden we een tocht uitgezet, met niet al te veel kilometers rijden met elke keer een oernachting bij iets anders moois. Door zware donderbuien en weggespoelde wegen konden we helaas niet bij de Coyote Gulch komen, maar die hou ik tegoed voor een volgende keer. Een reden om terug te gaan. Naast de gezeligheid van een collegafotograaf en Loes die onze escapades op film vastlegde, was deze reis fotografisch zeer vruchtbaar. Nog een 3 tal andere series zijn in voorbereiding.


Leave a Reply

Your email address will not be published.