Affinity Photo

De fotografie software die ik gebruikte was Adobe Photoshop. Met name voor kleurcorrectie, cropping en weghalen van storende elementen.  Photoshop kan veel meer dan dat, maar gebruikte dat niet. Ik wil wel bij blijven met software. Adobe heeft inmiddels de CC software en daar moet per maand een 10 dollar voor worden betaald. Lijkt niet veel, maar als je dat 10 jaar gebruikt ben je toch een bedrag van 1000 Euro kwijt. Na wat zoeken op internet kwam ik affinity photo tegen, die op sommige punten beter scoorde als photoshop. Het was in ieder geval duidelijk goedkoper. Voordeel is dat er duidelijke youtube tutorials te vinden zijn. Nadeel is dat sommige plugs in niet werken, maar daar gebruik ik mijn oude photoshop versie voor. Adobe heeft de CS2 vrijgegeven en kan je dan ook gratis gebruiken. Een open source alternatief is darktable


Leave a Reply

Your email address will not be published.