Facebook Exit

Beste Facebook vrienden,

Al langer ben ik maar beperkt op facebook te vinden. Keek af en toe nog eens, liked een bericht en las het nieuws over de AV ontwikkelingen. Heb een aantal interessante podcast gehoord van Alexander Klopping, waarin de werking van facebook werd uitgelegd en het streven om bezoekers zo lang vast te houden middels likes, met als uiteindelijke doel om zoveel mogelijk reclame inkomsten binnen te halen. En dat al het klikgedrag wordt doorverkocht aan de meestbiedende. Daar doe ik niet meer aan mee.
Dit is dan ook mijn laatste post op facebook.
Mogelijk dat ik meer ga doen op mijn vimeokanaal. Dat gebruikte ik tot op heden alleen voor hosting. Een ander interesant foto alternatief is 500px
Of wellicht meer fotograferen en AV’s maken.


Comments

Facebook Exit — 4 Comments

 1. Copy van facebook:
  Marian van Helvoort Gelukkig zie ik je foto’s nog wel op een andere wijze.
  André W Hartensveld Ik blijf en doe waarschijnlijk het licht uit.

  Privacy, wat een lul verhaal. Ze weten wat je consumeer welke lectuur je leest, wat je politieke voorkeur is, hoe en waar dat je ophoud. We hebben ons zelf jaren geleden al aan gemakzuchtig verkwanseld. En nu ineens nationaal verontwaardigd zijn? Kom nou.

  Jan Roeleveld

  Jan Roeleveld Marco, moedig van je om je van Facebook te laten ‘verdwijnen’ maar als je echte privacy op prijs stelt heb je nog wat meer dingen te doen:

  -Stop al je social media
  -Vernietig je mobiele telefoon
  -Versnipper je bankpas en creditkaart
  -Zeg je bankrekening(en) op
  -Trek de stekker uit je huistelefoon
  -Trek je vaste internetkabel uit je computer
  -Sla je wifirouter aan stukken
  -Hef al je emailaccounts op
  -Gebruik nooit meer Google of een andere zoekmachine
  -Zeg je BurgerServiceNummer op bij de overheid
  -Laat je uitschrijven bij de gemeentelijke basisadministratie
  -Laat je uitschrijven uit het Electronisch Patientendossier
  -Zorg dat je bedrijf niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel
  -Zeg je zorgverzekering op
  -En ga zo nog maar even door.
  Overal laat je digitale sporen achter en worden data verzameld en altijd zullen er bedrijven, organisaties en overheden zijn die daar verkeerde dingen mee willen doen zonder aan jou te vragen of jij dat een goed idee vindt.

  Veel succes en tot zaterdag! Nee, ik zeg niet waar… want dat is ‘prive’…

  • Marco Ising Allen,

   Interessant deze discussie op facebook.
   Facebook heb ik altijd gezien als een sociaal media platform waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, echter de corebusiness van facebook is het genereren van zoveel mogelijk reclame inkomsten.
   Op zich ook geen probleem om af en toe een reclame weg te klikken, maar ik vind het een stap te ver als mijn voorkeur gegevens worden doorverkocht met als doel reclame specifiek bij mij in mijn inbox te droppen. Marco

 2. Marco Ising Allen,

  Interessant deze discussie op facebook.
  Facebook heb ik altijd gezien als een sociaal media platform waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, echter de corebusiness van facebook is het genereren van zoveel mogelijk reclame inkomsten.
  Op zich ook geen probleem om af en toe een reclame weg te klikken, maar ik vind het een stap te ver als mijn voorkeur gegevens worden doorverkocht met als doel reclame specifiek bij mij in mijn inbox te droppen. Marco

Leave a Reply

Your email address will not be published.