Evernote

Evernote is voor mij het digitale geheugen. Groot voordeel is dat je de notities kan koppelen aan geo co√∂rdinaten en  bijbehorende landkaarten. Uitermate handig om te reizen en het vasthouden van fotografisch interessante locaties. Bij de laatste update van evernote was de atlas functie in 1 keer verdwenen. Evernote 6.1.2. (voor windows) Geen hypelink deze keer want ik vind het niet bepaald netjes dat zo’n voor mij belangrijke feature in 1 keer verdwijnt. Evernote is ook een systeem wat zowel op windows werkt als ook op apple. En daar ook mee synchroniseert. De evernote apple versie is de atlas functie nog aanwezig. Maar ik vond de windows versie duidelijk handiger. Na wat blogs te hebben gelezen over meer ontevreden gebruikers van evernote, kwam ik de plug in tegen van IdeaPlaces. Die plug in laat de landkaart zien met de bijbehorende notities. In evernote, kon je alleen de foto en naam zien. Dit is wel heel ideaal. Ik heb naar het evernote team gemaild om deze functionaliteit standaard in te bouwen in een volgende update.


Leave a Reply

Your email address will not be published.