Nepal 2013 2015

DSCF0727Eind oktober en november 2015 was ik in Nepal voor het eerste deel van de Great Himalaya trail. Nepal is zwaar getroffen door de aardbeving, met daarboven op nog een politiek vacuum en grensproblemen met India. Voor anderen redenen om niet naar Nepal te gaan. Mijn ervaring was geheel anders. De Nepalezen blijven zeer gastvrij en zij hebben de inkomsten van de toeristen hard nodig. Mijn advies: ga in een kleine groep, maak gebruik van homestays en neem een lokale gids. Men is zeer flexibel om de toerist toch te laten starten aan een van de vele zeer mooie trekkings. Ondanks de problemen van 2015 blijft het een fantastisch land om te bereizen. Je kunt met mij kontakt opnemen voor informatie over Chandra, een zeer betrouwbare gids, die nu ook met mij de Kanchenjunga tocht heeft gelopen.
In mijn nieuwe Audio Visual wil ik aandacht vragen voor fornuizen die zeer weinig hout nodig hebben. Naast een verminderde houtverbruik hebben deze fornuizen een goede afvoer naar buiten, zodat er in huis geen last meer is van rook. In Nepal hebben de mensen veel last van COPD, een longziekte die de capaciteit van de longen aantast. Ook zijn er veel oogproblemen door de rook. Steun aan www.himalayanstoveproject.org betekent veel goeds voor de mensen die zo’n fornuis gaan gebruiken. De foto’s bij deze post zijn onderdeel van mijn nieuwe AV.

DSC_1088houtDSCF8190houtDSC_3322houtDSC_3292houtDSC_3291houtDSC_1471houtDSC_1109houtDSC_1093houtDSCF8192hout


Comments

Nepal 2013 2015 — 6 Comments

    • Hallo Tom, van de week bij mij thuis. Ik laat hem ook zien 21 maart in Berlicum bij de AV club aldaar. En mogelijk ook in Barneveld 9 april. Dit is mijn inzending. Er zijn altijd meer AV’s dan er tijd is om ze allemaal te laten zien. Hopelijk komt deze AV wel door de eerste selectie. Het project verdient wel die aandacht. Groeten, Marco

    • Hallo Tom, van de week bij mij thuis. Ik laat hem ook zien 21 maart in Berlicum bij de AV club aldaar. En mogelijk ook in Barneveld 9 april. Dit is mijn inzending. Er zijn altijd meer AV’s dan er tijd is om ze allemaal te laten zien. Hopelijk komt deze AV wel door de eerste selectie. Het project verdient wel die aandacht. Groeten, Marco

Leave a Reply

Your email address will not be published.