Geluidskaart Asus Xonar D2

Mijn huidige PC is nu inmiddels 3 jaar oud en werkt nog naar volle tevredenheid. Als het renderen wat tijd kost, staat mijn laptop klaar om andere PC taken te doen. Ik geef graag wat extra geld uit aan producten die het gewoon blijven doen. Vandaar deze post over de geluidskaart. De Asus Xonar D2 heeft het begeven. Gelukkig niet tijdens een presentatie extern, maar thuis. Kwalitatief was dat 1 van de betere  kaarten een jaar of 3 terug. Daarom valt me dat ook zwaar tegen. Mogelijk heeft dat te maken met statische elektriciteit op mijn PC. Over een jaar of wat zal er wel eer een nieuwe PC komen. Daarom nu maar geopteerd voor een externe geluidskaart. Het is geworden een Focusrite iTrack Solo. Voordeel is dat deze geschikt is voor zowel een PC, Apple als ipad. Ik lees dat er allerlei soorten Apps zijn voor de ipad om op een goede manier muziek te maken. Ook wel handig als al de Sabam regels voor Nederland gaan gelden. Bij de AV club in Belgie – het Spoor Gent is over Sabam nogal wat over te doen. De vrijheid om muziek te gebruiken wordt nogal ingeperkt. Ik wil best begrijpen dat mensen die beroepshalve de muziek gebruiken een bijdrage aan de auteur moeten geven, maar zeker toch niet de AV hobbyisten onder ons. Integendeel we geven naamsbekendheid via onze AV series.


Leave a Reply

Your email address will not be published.