Roepaen – Ane Brun

17 augustus werd het nieuwe buitenpodium van Roepaen in gebruik genomen met een werkelijk schitterend concert van Ane Brun. Ik kende haar nog van de meer akoestische luisterliedjes als bv op de CD a temporary drive . Nu was zij met een band, die zeer goed haar muziek ondersteunde  op haar nieuwe CD “It all starts with one”. Voor mij ook een reden om mijn nieuwe mirrorless camera eens goed uit te proberen met de sterk wisselende lichten. Het betreft een Sony NEX-5N. En het resultaat vind ik zeer goed. Het mooie is dat er een stand op zit dat er 3 foto’s achter elkaar worden genomen. Correct belicht, 1 onderbelicht en 1 overbelicht, en dat deze in de camera worden samengevoegd tot een HDR opname, zonder dat je direct ziet dat er een HDR softwareprogramma is gebruikt, zoals je wel eens zwaar overtrokken ziet op sommige urbex sites. De camera heb ik gekocht om tijdens mijn komende reis naar Nepal niet direct een grote camera te voorschijn te halen om met een groothoek het dorpsleven vast te leggen. Daarvoor gebruik ik meestal een groothoek. Op mijn nieuwe sony camera heb ik nu nog maar 1 groothoeklens van Sigma, van een betere kwaliteit als de standaardlenzen die er normaal gesproken bij worden geleverd. De groothoeklens is niet echt geschikt om de details te maken die ik normaal gesproken maak. Toch heb ik een aantal mooie overzichten kunnen maken.
_______________________________________________________________________________________________

dsc00267dsc00515dsc00485dsc00472dsc00440dsc00422dsc00407dsc00389dsc00383dsc00377dsc00360dsc00353dsc00581

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.